Facebook

Híd a ruandai Mitabi közösség jobb jövőjéhez

2023.08.01.

Híd a ruandai Mitabi közösség jobb jövőjéhez

A Soletanche Freyssinet egyesítette erőit a Bridges to Prosperity-vel, hogy segítsen egy 50 méteres függőpályás hidat felépíteni Rulindo településen, Ruandában.



A vidéki elszigeteltség a szegénység egyik fő forrása Ruandában. Emiatt a kapcsolat kritikus szerepet játszik a gazdasági lehetőségekben, az egészségügyben és az oktatásban. A biztonságos infrastruktúra, különösen a hidak azt jelentik, hogy 12%-kal több gyermek járhat iskolába, a háztartások jövedelme 30%-kal nő, és 32%-kal nő az orvosi rendelők elérhetőségének a száma.

A Mitabi közösségben több mint 2800 ember nem jut létfontosságú erőforrásokhoz hónapokig az esős évszakban.

Ennek a támogatásnak a részeként a Soletanche Freyssinet 11 alkalmazottból álló csapatot küld a világ minden tájáról Rulindo településre 2 hétre, hogy segítsenek egy új híd megépítésében. Idén a Pannon Freyssinet Kft. egyik kollégája (Opoldusz Máté) is részt vehet ebben a rendkívüli kezdeményezésben.

A csapat

A Bridges to Prosperity egy nonprofit szervezet, amely elszigetelt közösségekkel működik együtt világszerte, hogy hozzáférést biztosítson az alapvető infrastruktúrákhoz az átjárhatatlan folyókon. Megalakulása óta a Bridges to Prosperity több mint egymillió embert kötött össze több mint 400 hasonló híd megépítésével.

A kampány hivatalos oldala az alábbi linken érhető el, ahol bárki támogathatja is az ügyet: 

https://donate.bridgestoprosperity.org/Soletanche-Freyssinet2023

vissza