Hírek, újdonságok

Pannon Freyssinet Kft.

A Pannon Freyssinet Kft. 1990-ben alakult Magyarországon, a francia Soletanche Freyssinet és így a Vinci csoport tagja. Cégünk fő tevékenysége a mérnöki szerkezetek tervezése és kivitelezése. Széles körű tapasztalattal és referenciákkal rendelkezünk ezen a területen. A Freyssinet több mint 60 országban van jelen a világon. A legfejlettebb technológiával dolgozunk, hiszen a világ minden tájáról gyűjtjük ismereteinket. 

Névadónk Eugène Freyssinet francia mérnök az 1920-as évek elején találta fel az általunk használt feszítési rendszer alapjai. 

Szolgáltatásaink között szerepel:

 • épületek, ferdekábeles hidak, feszített szerkezetek (monolit vasbeton hidak, lemezek, falak, silók)
 • hídtartozékok (saruk, dilatációk, csillapító berendezések)
 • hídépítési technológiák
 • szerkezet megerősítések, javítások
 • támfalak
 • nukleáris tározók, silók, fermentor tartályok
 • monitoring rendszer (pl. ferdekábeles hidakhoz)

tervezése illetve kivitelezése.

Együttműködésünk során számíthat a következőkre:

 • Határidőre teljesítünk és mindezt versenyképes áron tesszük.
 • Franciaországban szakképzett és tapasztalt mérnökök segítik munkánkat.
 • Magyarországon fiatal, motivált, magyar mérnökökkel dolgozunk, akik munkáját tapasztalt, idősebb kollégák támogatják.
 • Nyitottak vagyunk az új feladatokra, kedveljük az újításokat.
 • Problémamegoldó hozzáállásunk segíti a sikeres projektmegvalósítást, hiszen nem a problémát látjuk, hanem annak megoldását keressük.
 • Könnyen elérhetőek vagyunk, ami segíti a különböző műszaki kérdések egyeztetését.

Referenciáinkból csak néhányat említenénk ki:

- Hidak tekintetében a legjelentősebbek a Megyeri híd és a dunaújvárosi Pentele híd valamint a Kőröshegyi völgyhíd.

- Feszített szerkezetek tekintetében részt vettünk a budapesti Árkád II. Bevásárlóközpont építésében (feszített födém), Pécs, Corso alaplemez feszítésében illetve számos könyvtár vagy kulturális intézmény feszített födémeinek tervezésében és kivitelezésében.

- Több szennyvíztelep iszaprothasztó tornyának feszítését vagy megerősítését végeztük el külső vagy belsőkábeles feszítéssel (Révfülöp, Délpest, Debrecen, Csepel, Nagykállói víztorony rekonstrukció)

- Kaposvári Cukorgyár fermentor tartályok belsőkábeles feszítés tervezése, megerősítése vagy a királyegyházi Nostra Cementgyár nyerslisztsiló feszítése is a nevünkhöz kapcsolódik.

- Ezen kívül mi végeztük a pécsi IMS épületek megerősítését is külsőkábeles feszítéssel.

- Hídépítési technológiákat tekintve mi terveztük a Közgép Zrt. által a Hárosi Duna híd tolásakor használt árboc hídtolási technológiát. Ugyanezen technológiával épült az M6 autópálya Szebényi völgyhídja, Vásárosnaményban az új Tisza híd és a régi Tisza híd bontásakor is ezt a technológiát alkalmazta Megrendelőnk.

- Az elmúlt időszakban mi szállítottuk közel az összes Magyarországon épült híd saru és dilatációs szerkezeteit: M0, M6, M7, M15 autópálya, Budapest, Kerepesi úti Százlábú-híd, Miskolc, Hatvan, Győr, Rátót, Szolnok vasúti Tisza híd.

A vállalaton belüli gyakorlataink összehangolása és továbbfejlesztése érdekében 2007-ben minőségbiztosítási rendszert vezettünk be (ISO 9001 – 2008).

Megrendelőink elismert építőipari cégek, mint például Colas Hungária Zrt., Strabag MML Kft., Market Építő Zrt., Közgép Zrt., A-Híd Zrt., HBM Kft., Penta Kft.

Kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink bármelyikén.

PLETKA Orsika

cégvezető

e-mail: info@pannon-freyssinet.hu