Hirdetés

Facebook

Pannon Freyssinet Kft.

A Pannon Freyssinet Kft. 1990-ben alakult Magyarországon, a francia Soletanche Freyssinet és így a Vinci csoport tagja. Cégünk fő tevékenysége a mérnöki szerkezetek tervezése és kivitelezése. Széles körű tapasztalattal és referenciákkal rendelkezünk ezen a területen. A Freyssinet több mint 60 országban van jelen a világon. A legfejlettebb technológiával dolgozunk, hiszen a világ minden tájáról gyűjtjük ismereteinket. 

Névadónk Eugène Freyssinet francia mérnök az 1920-as évek elején találta fel az általunk használt feszítési rendszer alapjai. 

Szolgáltatásaink között szerepel:

 • épületek, ferdekábeles hidak, feszített szerkezetek (monolit vasbeton hidak, lemezek, falak, silók)
 • hídtartozékok (saruk, dilatációk, csillapító berendezések)
 • hídépítési technológiák
 • szerkezet megerősítések, javítások
 • támfalak
 • nukleáris tározók, silók, fermentor tartályok
 • monitoring rendszer (pl. ferdekábeles hidakhoz)

tervezése illetve kivitelezése.

Együttműködésünk során számíthat a következőkre:

 • Határidőre teljesítünk és mindezt versenyképes áron tesszük.
 • Franciaországban szakképzett és tapasztalt mérnökök segítik munkánkat.
 • Magyarországon fiatal, motivált, magyar mérnökökkel dolgozunk, akik munkáját tapasztalt, idősebb kollégák támogatják.
 • Nyitottak vagyunk az új feladatokra, kedveljük az újításokat.
 • Problémamegoldó hozzáállásunk segíti a sikeres projektmegvalósítást, hiszen nem a problémát látjuk, hanem annak megoldását keressük.
 • Könnyen elérhetőek vagyunk, ami segíti a különböző műszaki kérdések egyeztetését.

Referenciáinkból csak néhányat említenénk ki:

- Hidak tekintetében a legjelentősebbek a Kalocsa-Paks új Duna-híd, Tiszaugi Tisza-híd, Monostori-híd, Tiszaugi Tisza-híd, Robinson-híd, Megyeri híd, Pentele híd valamint a Kőröshegyi völgyhíd.

- Feszített szerkezetek tekintetében részt vettünk a MOL Campus építésében (28+5 szint feszített födém), budapesti Árkád II. Bevásárlóközpont építésében (feszített födém), Pécs, Corso alaplemez feszítésében illetve számos könyvtár vagy kulturális intézmény feszített födémeinek tervezésében és kivitelezésében.

- Több szennyvíztelep iszaprothasztó tornyának feszítését vagy megerősítését végeztük el külső vagy belsőkábeles feszítéssel (Délpesti Szennyvíztelep, Orosháza, Révfülöp, Délpest, Debrecen, Csepel, Nagykállói víztorony rekonstrukció)

- Kaposvári Cukorgyár fermentor tartályok belsőkábeles feszítés tervezése, megerősítése vagy a királyegyházi Nostra Cementgyár nyerslisztsiló feszítése is a nevünkhöz kapcsolódik.

- Ezen kívül mi végeztük a pécsi IMS épületek megerősítését is külsőkábeles feszítéssel.

- Hídépítési technológiákat tekintve mi terveztük a Közgép Zrt. által a Hárosi Duna híd tolásakor használt árboc hídtolási technológiát. Ugyanezen technológiával épült az M6 autópálya Szebényi völgyhídja, Vásárosnaményban az új Tisza híd és a régi Tisza híd bontásakor is ezt a technológiát alkalmazta Megrendelőnk.

- Az elmúlt időszakban mi szállítottuk számos Magyarországon épült híd saru és dilatációs szerkezeteit: M0, M6, M7, M15 autópálya, Budapest, Kerepesi úti Százlábú-híd, Miskolc, Hatvan, Győr, Rátót, Szolnok vasúti Tisza híd.

A vállalaton belüli gyakorlataink összehangolása és továbbfejlesztése érdekében 2007-ben minőségbiztosítási rendszert vezettünk be (ISO 9001 – 2008). 2021-től bevezettük a 14001 és 45001 szabványok alkalmazását is.

Megrendelőink elismert építőipari cégek a teljesség igénye nélkül Duna-Aszfalt Zrt., Colas Hungária Zrt., Strabag MML Kft., Market Építő Zrt., A-Híd Zrt., HBM Kft., Penta Kft.

Tevékenységünk speciális és nagy fegyelmezettséget igényel ezért cégünknél, az Anyavállalat elvárásait követve, magas szintű munkavédelmi rendszert működtetünk és alkalmazunk.

Kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken.

PLETKA Orsika

cégvezető

e-mail: info@pannon-freyssinet.hu